Ouderen

Ouderen

Je voelt je gezond, fris en stralend als je met een gezonde glimlach over straat loopt. Een verzorgd gebit is jouw persoonlijke visitekaartje. Tenminste: als jij je gebit regelmatig laat controleren door een mondhygiëniste die jou tips geeft over jouw mondverzorging. Weet jij al wat jouw gebit nodig heeft om mooi en gezond te blijven?

Eén van de taken van een mondhygiënist is het voorkómen dat je problemen krijgt rond je gebit. Dan hoeft je tandarts tenminste niet meer van alles te repareren. Lisa kan je ook helpen als je bloedend tandvlees hebt. Dat is een aandoening die geen pijn doet, zodat je er lang mee kunt rondlopen zonder dat je er last van hebt. Maar het kan leiden tot het verdwijnen van kaakbot, waardoor je tanden kunnen losraken. En wist je dat ontstekingen in je mond zelfs kunnen leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs vroeggeboorten? Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen!

De één kan beter zijn tanden stoken, de ander kan beter rageren. Mondwater met fluoride is altijd goed, maar een te harde tandenborstel kan jouw tandvlees beschadigen. Speeksel heeft iedereen, maar de samenstelling kan net anders zijn. Waar jij al binnen een paar dagen tandsteen hebt ontwikkeld, heeft een ander sneller gaatjes. Met de juiste tips en behandelingen blijft jouw gebit gezond!

Voorgestelde Berichten

Leave a Reply