Baby’s en zuigelingen

Baby’s en zuigelingen

Zo gauw je kindje tandjes krijgt, is het belangrijk om het gebit goed te onderhouden. De kans bestaat dat je baby te maken krijgt met zuigflescaries. Dat is een vorm van cariës die voorkomt bij baby’s vanaf 1,5 tot 2 jaar oud.

Zuigflescaries ontstaat doordat de baby overmatig sabbelt aan een zuigfles met suikerhoudende vloeistoffen, zoals limonade, vruchtensappen en melk. De aandoening kan ook ontstaan door het te vaak geven van borstvoeding. Deze vorm van caries zorgt voor een aantasting van tanden en kiezen, wat zich uit in een bruine verkleuring. Het begint meestal bij de achterkant van de boventanden, maar uiteindelijk kan het gehele gebit aangetast worden.

Behalve het feit dat een gebit met zuigflescariës er onaantrekkelijk uitziet, heeft het kind er ook last van. De aandoening kan namelijk ontstekingen en pijn veroorzaken, en de baby kan moeite krijgen met het eten van voedsel.

Een gebit met zuigflescaries moet behandeld worden. Lisa kan helpen om het gebit weer te herstellen en kan advies geven om zuigflescaries te geven.

Voorgestelde Berichten

Leave a Reply